Przedszkole Samorządowe nr 20
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 1 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 1 =

W tym tygodniu polecamy:


 

Poniedziałek - 19.02.2018r.


  Śniadanie: Pieczywo ciemne z masłem i pastą z sera białego i makreli z cebulką szczypiorkiem i rzodkiewką                        Kawa mleczna.

Cipsy jabłkowe  na przekąskę.

  Obiad:  Zupa pomidorowa z kluskami.
              Pieczeń rzymska, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana.
              Kompot porzeczkowy.
             

  Podwieczorek: Ryż z polewą śmietanową z musem wiśniowym. Herbata.                                               
                        

Wtorek - 20.02.2018r.

śniadanie Kasza manna na mleku.
                    Kanapka z masłem i szynką na sałacie z ogórkiem kiszonym.
                    Herbata.

Pomidorki koktajlowe n
a przekąskę.

Obiad: Ryżanka z zieleniną.
           Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, fasolka szparagowa.
           Kompot owocowy.


Podwieczorek: Banan. Ciastka dietetyczne. Napój.

       

Środa - 21.02.2018r.
 

  Śniadanie: Rogal z masłem i miodem.
                    Mleko.

Jabłko i żurawina suszona na przekąskę.


  Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
             Gulasz z łopatki, kasza jęczmienna, buraczki.
             Cytronetka.
                    
 
  Podwieczorek : Kisiel pomarańczowy. Mandarynka. Napój.               
                       

Czwartek - 22.02.2018r.


  Śniadanie:  Zacierka na mleku.
                     Kanapka z masłem serem żółtym i wędliną z pomidorem i szczypiorkiem.
                     Herbata.

Cipsy  bananowe na przekąskę.

  Obiad: Rosolnik z kaszy manny.
             Kotlet z ryby, ziemniaki, marchewka tarta z jabłkiem.
             Kompot porzeczkowy.
               
  Podwieczorek :
Deser czekoladowy. Gruszka. Herbata.
  

Piątek - 23.02.2018r.



  Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą mięsną z rzodkiewką.
                    Bawarka.

Morela suszona na przekąskę.


  Obiad: Zalewajka z kiełbasą.
              Naleśniki z musem owocowym.
              Kompot śliwkowy.


Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa z kruszonką. Mleko. Jabłko.