Przedszkole Samorządowe nr 20
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
2 + 9 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
2 + 9 =

W tym tygodniu polecamy:


 

Poniedziałek -19.10.2020r.


  Śniadanie: Kanapka z masłem, Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
                      Kakao.

Kiwi i Herbata zielona na przekąskę.

  Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem.
               Kiełbasa w sosie, Ziemniaki, Surówka z białej kapusty z jabłkiem i koperkiem.
               Napój z cytryny

  Podwieczorek: Jogurt truskawkowy. Ciastka kruche.
 

Wtorek - 20.10.2020r.
 

  Śniadanie: Bułka śniadaniowa z masłem, Jajko gotowane ze szczypiorkiem.
                      Kawa mleczna.

Pomidor koktajlowy i Herbatka żurawinowa na przekąskę.

  Obiad: Rosolnik z kaszy manny.
                Kotlet schabowy, Ziemniaki, Marchewka gotowana.
                Kompot z czarnej porzeczki

        
  Podwieczorek: 
Gruszka w sosie waniliowym. Herbatniki. Napój.

    

Środa -21.10.2020r.
 

  Śniadanie: Zupa mleczna płatki owsiane.
                      Pieczywo żytnie z masłem, Parówka na ciepło z ketchupem.
                      Herbata ziołowa.

Krążki jabłka i herbatka rumiankowa  na przekaskę.

  Obiad: Zalewajka z burakiem.
                Pampuchy z polewą śmietanowo jogurtową.
                Kompot śliwkowy. Mandarynka

 
  Podwieczorek :
Kanapka z masłem i pasztetem z ogórkiem kiszonym. Herbatka.
 

Czwartek - 22.10.2020r.


 Śniadanie: Pieczywo razowe z masłem i serem żółtym na sałacie z pomidorem i cebulką.
                     Bawarka.

Żurawina suszona i Herbata na przekąskę.

  Obiad: 
Zupa brokułowa z ziemniakami.
               Zapiekanka z kaszy z mięsem, Sos śmietanowy, Surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem i koperkiem.
               Kompot porzeczkowy



   Podwieczorek : Kisiel pomarańczowy z jabłkiem. Deser Monte. Napój

 

Piątek -23.10.2020r.



  Śniadanie: Zupa mleczna.
                       Grahamka z masłem i serkiem topionym z ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.
                       Hibiskus.

Cipsy jabłkowe i Herbata miętowa na przekąskę.

  Obiad: Zupa porowa z kluskami.
               Pulpety z ryby, Ziemniaki, Surówka z kiszonej kapusty z marchewką.
               Kompot wieloowocowy

                                  
Podwieczorek:
Ciastka drożdżowe kopytka z marmoladą własnego wypieku. Herbata z cytryną