Przedszkole Samorządowe nr 20
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 6 =

W tym tygodniu polecamy:


 

Poniedziałek - 17.09.2018r.


  Śniadanie: Płatki owsiane na mleku.
                    Kanapka z masłem i szynką z ogórkiem zielonym.
                    Herbata.

Krążki jabłka na przekąskę.


  Obiad: Zacierka na rosole.
             Farsz mięsny, ziemniaki, sałata z sosem koperkowym.
             Kompot porzeczkowy.
             

  Podwieczorek: Legumina z kaszy manny z rodzynkami. Herbata. Śliwka.                                               
                        

Wtorek - 18.09.2018r.

śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem.
                    Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem.
                    Herbata.

Pomidorki koktajlowe na
 przekąskę.

Obiad: Zalewajka.
           Kluski leniwe z serem, surówka z marchewki i jabłka.
           Cytronetka.

Podwieczorek: Kiełbasa z grilla z ketchupem. Herbata. Bułka śniadaniowa. Papryka czerwona.

     

Środa - 19.09.2018r.
 

  Śniadanie: Pieczywo żytnie z masłem i twarożkiem z pomidorem i szczypiorkiem.
                    Kakao.

Cipsy marchewkowe na przekąskę.


  Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
             Zrazy w sosie, kasza jęczmienna i gryczana, ogórek kiszony.
             Kompot.

                    
 
  Podwieczorek : Ciasto cytrynowe. Mleko. Gruszka.            
                       

Czwartek - 20.09.2018r.


 Śniadanie: Zupa mleczna zacierka.
                   Kanapka z masłem i pastą z kiełbasy z rzodkiewką.
                   Herbata.

Winogrono na przekąskę.


Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami.
           Rolada ziemniaczana z mięsem i szpinakiem, sos śmietanowy, surówka z selera.
           Kompot.

Podwieczorek: Ryż z musem jabłkowym i polewą jogurtową. Herbata. 


 

Piątek - 21.09.2018r.



  Śniadanie: Grahamka z masłem i serem żóltym na sałacie z pomidorem i szczypiorkiem.
                    Bawarka.

Cipsy gruszkowe na przekąskę.


  Obiad: Krupnik z ryżu.
             Filet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.
             Kompot.


Podwieczorek: Deser "Pawie oczko". Herbata. Jabłko.